f

f

onsdag, augusti 2

Westie Gänget

Socker ---    ---   ---
Strand

---   ---   ---
Pärla
---   ---   ---
Hundarna här på kennel KingWizard får lov att smutsa ner sig och leka fritt varje dag i stor lekhage. Det är helt okej för jag har dusch, schampo, handduk och fön:o))
---   ---   ---
Socker och Pärla har varit på officiell utställning och vann GOOD!
Jag är mycket stolt över dem och de fick väldigt fina kritiker båda två och de skötte sig exemplariskt när brysk domare klämde överallt. Tidigare ägaren till dessa Westie troll har klippt deras pälsar och inte trimmat. Jag valde att ställa ut dem i alla fall trots felfriseringen. Jag älskar Socker och Pärla hur mycket som helst.Jag använder samma text som sist jag var på utställning för min åsikt är densamma även än idag:

Det är upp till var och en vad man tycker är viktigt att lägga sin tid på här i livet och vad vi värdesätter. Att skönhetsbedöma våra allra bästa fyrfota, pälsbeklädda vänner på utställning med enväldig domares egna tycke och smak som utsago är kanske inte den bästa metoden att mäta vilka hundar som duger och vilka som ska kasseras.
Jag tycker visst att hundutställningar kan vara trevligt ibland men det avgör definitivt inte mitt val av vilka hundar jag använder i mitt avelsarbete med att föda upp friska, trygga, snygga, kärleksfulla och väl fungerande sällskapshundar.

Spegel, spegel på väggen där säg mig vem som vackrast i världen är!

Med denna text vill jag ingalunda svärta ner dem som lägger all sin tid på att frisera sin hund, träna sin hund och som tycker det är superviktigt med CK och tar det hela på största allvar. Vi är alla fria att välja vilka aktiviteter vi gör med våra egna hundar i våra egna liv.
Själv går jag på utställning för att kunna visa att min hund blivit officiellt beskriven exteriört om nu någon skulle efterfråga det.
---   ---   ---
Ja, som ni ser så har kennel KingWizard numera 3 West Highland White Terrier och det är enormt roligt och mycket spännande. Har önskat Skotte eller Westie sedan jag var ett knytt och gick på lekis. Jag har i många många många år försökt köpa en Westie valp i Sverige men dem har alltid varit tingade långt i förväg.
Nu tog jag äntligen saken i egna händer och väntar inte längre på svensk valp. Jag har importerat Socker och Pärla som är tikar på 1 år men de var valpar då de kom till mig och jag har importerat hanen Strand som är 6 månader nu och han var en liten pjatt då han kom.
Jag trivs superbra med dessa tre Terriers eller Terrorister som någon skämtsamt även kallar dem då och då. Planen är givetvis att producera valpar av denna gemytliga och coola ras redan nästa år eftersom det uppenbarligen är ett rejält underskott på dessa vita charmtroll.
Min förhoppning är att de fina människor som önskar en ljuvlig Westie faktiskt ska kunna få tag i en också utan att vänta 5 år eller ge upp och köpa annan ras som nödlösning.